dinsdag 12 oktober 2010

Xana groet 's morgens de dingen

Na het pessimistische berichtje van vorige keer is de ober ondertussen langs geweest en heeft mijn glas weer halfvol gegoten. De aula Magna is onze vaste stek op donderdagmorgen, de sim-kaart is ondertussen in orde, we hebben al wat meer Erasmussers ontmoet (vanavond is er het allereerste Erasmusfeestje en woensdag zelfs een volledige Erasmusdag) en de herinschrijving aan Lessius is ook achter de rug.

Wij vonden het tijd om nog eens een uitstapje te maken aangezien wij hier toch nog niet zoveel te doen hadden. Waar konden we nog een daguitstapje van maken? Hmhm... Ik weet het! Mirabilandia! Mirabilandia is het grootste pretpark in Italië. Het is iets groter dan Bobbejaanland, maar er hangt zeker dezelfde sfeer (en zelfs een aantal attracties zijn hetzelfde). Goed, zondag zijn we dus naar Mirabilandia geweest.

De attracties waren geweldig! Mijn favoriet was de Katun: het lijkt een beetje op de Vampire voor diegenen die al in Walibi zijn geweest. In plaats van zitten in een karretje, hangen je voeten gewoon los. Na de eerste keer dacht ik echt 'Hier ga ik nooit meer in!'. Er zat namelijk een vrije-val gedeelte in en die heb ik toch niet zo graag. Maar Xana wist mij te overtuigen nog een keertje erin te gaan. En inderdaad: na de 2e keer was de achtbaan nog geweldiger! I was hooked! Het vrije-val gedeelte was nog steeds angstaanjagend, maar ik kon mij er toch overheen zetten. Een geweldig gevoel was het!


En dan was er Xana haar favoriet: de iSpeed. Een nieuwe achtbaan, nog geen maand oud. De enige in Europa met magnetische lancering. Van 0 tot 100 km/h in 2,2 seconden en een hoogte van 55 meter. Mét vrije val. Deze leek mij echt té angstaanjagend, dus ben ik er niet ingegaan (ik weet het, ik weet het :-D). Maar Xana vond hem geweldig!

Voor de rest was het een gezellig dagje met rustigere attracties, waterattracties een stuntshow en een parade. De foto's vertellen alles :-) Voor diegenen die ook eens een kijkje willen nemen in Mirabilandia: http://www.mirabilandia.it/! Zeker de moeite!



Thema: Halloween, dus 'bloedspuitende' fonteinen!

Xana wordt gevangen gehouden door de piraat!

De Katun: 6 keer overkop en de beentjes los!

Reset: een laserschiet-attractie die zich afspeelt in het toekomstige, vervallen New York. Super mooi gemaakt!
Eén van de rustigere attracties voor net na het eten :-)

Xana haar favoriet: de iSpeed. Als je goed kijkt, zie je Xana in het midden!

De Niagara Wave: kletsnat worden! (en ja hoor: er zit een boot onder al dat water!)

De iSpeed: 2 keer overkop, max. snelheid: 120 km/h!

'La scuola di polizia': een autostuntshow! Geweldig was het!

Alla prossima!!

-x- Elena

4 opmerkingen:

  1. Hallo,
    Ik ben blij dat het eindelijk een beetje begint mee te vallen. Beetje geduld en alles komt goed dat zie je wel.
    Dikke kus mama

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi hoi, dat ziet er mij een prachtig pretpark uit...en vooral waanzinnig en spectaculair. Goed amuseren en genieten is de boodschap, ook van de lessen, hoe moeilijk het soms kan zijn. Maak er het beste van en dan komt alles in orde.
    Kusjes
    Papa

    BeantwoordenVerwijderen
  3. amai da pretpark zag er nice uit ;-)
    hier in de buurt hebben we 'Gardaland' aan het Gardameer (2uur met trein ong), dat het grootste pretpark is van Italië! Mss dat we daar ook eens naartoe gaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dag nichtje

    Ik ben ook in dit pretpark geweest. Toen dat ik in Rimini zat. Dat is echt geweldig hé, spijtig genoeg als ik dit nu allemaal terug zie durf ik daar toch niet meer in hihi.

    Geniet daar maar in Italie!


    Dikke kus

    BeantwoordenVerwijderen