woensdag 8 december 2010

A Million Miles Away

Alright... Here we go :-)

Vorige week is Sandra bij ons op bezoek gekomen! Omdat we al plannen hadden om wat Kerstmarktjes in de buurt te bezoeken, besloten we dat gelijk dat weekend te doen.

Eerst was er, sinds 1 december, de Kerstmarkt hier in Forlì. Klein, maar gezellig zou ik zo zeggen! Maar hier hebben ze een heel andere opvatting van wat een Kerstmarkt hoort te zijn. Veel minder eet-en drinkkraampjes dan bij ons. Hier kennen ze geen jenever, dus dat is wel normaal dat je dat hier niet kan vinden. Maar bijvoorbeeld ook geen warme chocolademelk of glühwein, terwijl dat bij ons toch redelijk standaard is.

Dan zijn we zaterdag naar Firenze geweest want de Kerstmarkt daar zou de moeite waard zijn... En weer kwamen we in aanraking met de vreemde opvatting van Kerstmarkten hier: ze hadden zelfs varken aan het spit op de markt zelf. Gelukkig was de reis naar Firenze niet voor niets geweest: Sandra was nog nooit in Firenze geweest, dus hebben wij haar daar wat wegwijs gemaakt :-) 2 ervaren Firenze-bezoekers als wij!

En zondag gingen we naar Bologna. Volgens de website waren daar 4 Kerstmarkten te bezichtigen. De eerste die we tegenkwamen was zeker knap, maar zeer klein! De 2e was ergens binnen en was zeer vreemd (niet erg Kerstmisachtig veel te duur ook). Dan maar op weg naar de 3e: dat was nu eens een echte Kerstmarkt! Een beetje teveel volk wel, maar dat namen we er graag bij! Ook de 4e was gezellig, maar ook weer veel volk.

In Bologna waren we toevallig op een voorstelling van reddingshonden gestuit. Amai, wat kunnen die honden allemaal seg! Ze hadden verschillende rassen, maar vooral de Newfoundlander had succes. Ze waren er ocharm de hele tijd mee aan het lachen, want normaal is een Newfy niet gemaakt om te springen en in smalle gangen te kruipen, maar hij deed het allemaal! (Foto's komen misschien nog, maar op dit moment werkt het uploaden niet echt...)

De aftelkalender telt nog 13 chocolaatjes. Elke dag een chocolaatje opeten, maar ook elke dag meer heimwee. Af en toe gaat het wel, maar vaak krijg je dan in een keer een krop in je keel. 'Achja, nog 13 chocolaatjes' denk ik dan!

Alla prossima!

-x- Elena

2 opmerkingen:

  1. Ooh kerstmarkten! :) zo gezellig!
    Ook in Parijs vind ik ze maar klein, gelukkig zijn het er wel veel, elke quartier heeft er wel ééntje.

    Knuffel! Geniet nog van je laatste week in Forlì, we gaan hier met heimwee naar terugkijken als we weer op Lessius zitten..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ha Eline,

    Heb je blog goed in de gaten gehouden, leuk om te lezen. Natuurlijk werd ik door Linda ook goed op de hoogte gehouden :-).
    Ik wens je nog heel veel succes daar, probeer toch nog een beetje te genieten en dan ben je met kerst weer lekker thuis.

    Groetjes,
    Anne

    BeantwoordenVerwijderen