zondag 28 november 2010

De morgendstond heeft chocolade in de mond

Het aftellen is begonnen! Xana en ik hebben een aantal weken geleden een Kerstmis-aftelkalender gekocht. Elke dag mag je dan een vakje opendoen en een chocolaatje opeten en zo wordt er dan afgeteld naar Kerstmis. De kalender telt zo 25 vakjes, dus normaal zou je op 1 december mogen beginnen chocolaatjes eten. Maar aangezien wij met Kerst thuis zijn, hebben wij besloten af te tellen naar het vertrek naar huis. En nu komt het natuurlijk wel heel dichtbij!

En verder hebben wij ook heuglijk nieuws te vertellen! Wij krijgen weer bezoek! Van wie? Sandra, een vriendin van op Lessius komt ons enkele dagen vergezellen. Donderdagavond komt ze aan, en wij kijken er allebei al naar uit! Wij hebben het hele weekend al volgepland met dingen om te doen. Want nu hebben wij eens een excuus om een weekend niets voor school te hoeven doen :-)

Qua schoolwerk is het nog steeds hetzelfde liedje: veel werk. Heel het weekend hebben wij niets anders gedaan dan voor school gewerkt. Vooral mijn Bachelorpaper neemt veel tijd in beslag. Maar uitstellen kan ik het niet, want anders zit ik volgend semester echt met een overdosis werk. Ik probeer ondertussen ook nog wat te genieten van de tijd die ik hier nog heb, maar al dat schoolwerk vreet aan je energie. Wij hebben zelfs vorige week de aperitivo @ Moquette gemist. Maar deze week zijn we opnieuw paraat! :-)

Met al dat schoolwerk gebeurt hier voor de rest echt niet zoveel. Gisteren zijn hier de kerstlichtjes in de straten aangestoken, maar die heb ik nog niet kunnen zien aangezien ik niet buiten ben geweest dit weekend. Vandaag was het echt slecht weer (het heeft de hele dag geregend), dus vandaag vond ik het niet zo erg dat ik niet naar buiten ben geweest.

Met onze heimwee is het nog niet veel beter. Het is niet dat wij hier niet graag zijn... Ik ben zelfs wat verliefd geworden op deze stad! Ik zou gewoon eens heel eventjes maar terug thuis willen zijn, iedereen knuffelen. Al was het maar voor een weekendje. Maarja, nu het aftellen eindelijk is begonnen, lijkt onze tijd hier echt in te korten! We gaan er dit weekend, samen met Sandra, nog eens goed van genieten!

Bacio!

-x- Elena

zondag 21 november 2010

Chaos!

Deze week is een week van chaos geweest.

Chaos op school

Xana en ik zijn met verstomming geslagen: we hebben nog een goede 4 weken school te gaan en dan gaan we al weer naar huis! Met het vele huiswerk dat wij dan nog krijgen, beginnen we een klein beetje te flippen... En dan moet er voor we aan de examens beginnen ook nog wat papierwerk gedaan worden zodat we al onze credits ook wel degelijk krijgen.

Chaos voor de Baccanale

Baccanale is hét feestje van de herfst en dat wilden wij dan ook niet missen! We spraken vrijdag om half 11 met een aantal Erasmussers af op Piazza Saffi. Van hieruit vertrok dan een pendelbus richting Empyre Discoteca voor hét grootste feestje van de herfst. De sfeer zat er op het plein al goed in. Jammer genoeg duurde dat niet lang: de bus liet op zich wachten... Na een half uur was de  bus er uiteindelijk. Maar er was zoveel volk op het plein, dat het ons echt wel onmogelijk leek er met z'n allen in te geraken. Wij geraakten er inderdaad niet meer bij en de bus vertrok zonder ons. Gelukkig bleven we niet alleen achter.
Na nog eens een half uur kwam de 2e bus aan, maar zoals wij gedacht hadden, was het plein weer volgelopen met studenten die zin hadden in een feestje. Xana pakte dan maar mijn hand vast en racete naar de bus. Na veel geduw, getrek, gesleur, gepor en boze gezichten, zaten we eindelijk op de bus!
Toen we bij de discotheek aankwamen, gaf Xana haar jas af aan de vestiaire en konden we gaan aanschuiven aan de kassa. Die was vreemd genoeg ook dezelfde als de kassa voor de bonnetjes, waardoor er dan ook een zeer lange rij stond te wachten. Na het lange wachten, kon voor ons het feestje eindelijk beginnen! En het was legen... wait for it... dary!
Omdat de busdienst eindigde om 4uur, gingen Xana en ik al wat vroeger door (we wilden niet weer geplet worden). Wanneer we aan de vestiaire kwamen, stond daar een lange rij... Wat was er aan de hand? De nummering klopte niet! Niemand kreeg de juiste jas terug... Ook Xana niet... Velen besloten dan maar het heft in eigen handen te nemen en over de toog te klimmen om hun jas te gaan zoeken. Uit al die chaos kwam Xana na een kwartiertje terug met haar eigen jas (zonder over de toog te moeten klimmen).
Natuurlijk stond het toen buiten alweer vol studenten, maar gelukkig zaten we vrij snel op de bus (na nog 20 minuutjes in de kou te hebben staan wachten...)
Al bij al was het een fijne avond, maar de organisatie kon beter...

Chaos in mijn hoofd

Deze week heb ik heel veel last gehad van heimwee (nu nog trouwens). Maar het feit dat het nog maar 4 weken is, geeft mij een dubbel gevoel. Aan de ene kant wil ik heel graag naar huis: ik mis mijn ouders, mijn broertje, mijn familie, mijn kat (die vermist is, snif snif), kortom: ik mis mijn thuis. Maar aan de andere kant ga ik het hier ook zo hard missen. Ik heb zoveel nieuwe mensen leren kennen hier, mensen die ik zeker ooit nog terug wil zien. Ik ben Forlì als mijn derde thuis gaan zien (na Beverlo en Antwerpen). Met tranen in mijn ogen zal ik hier in januari vertrekken: tranen van blijdschap dat ik terug naar huis kan, maar ook tranen van verdriet dat ik dit alles hier zal moeten achterlaten... Maar deze tijd hier zal ik echt nooit meer vergeten! Met dank aan alle vrienden die ik hier heb gemaakt, en de grootste dank aan Xana, die heeft gezorgd dat ik mij hier niet eenzaam voel!
(Oké, dat laatste klinkt echt alsof dit mijn laatste dag is hier, maar dat is dus niet zo :-))
Met het zicht op Forlì vanuit mijn raam, sluit ik hier mijn berichtje maar af, voor ik nog meer onzin uitkraam!

Alla prossima!

-x- Elena

dinsdag 16 november 2010

Oh well!

Pfoewie, wat een werk allemaal! We krijgen steeds meer huiswerk op onze schouders gedumpt en dan moet er ook nog steeds gewerkt worden aan de Bachelorpaper. Maar ik probeer het zoveel mogelijk in het weekend gedaan te krijgen, zo heb ik tijdens de week toch tijd om nog van het Erasmusleven te genieten!

Vorige week dinsdag was het dus Belgische aperitivo @ Moquette en was zeker geslaagd! Maandagavond zijn we eerst met een aantal Belgische en 1 Spaanse (met Belgische roots) Erasmussers gaan aperitieven op Piazza Saffi. Daarna hebben Ellen, Linsey, Tom en ik samen gezellig croque monsieurs gemaakt met jaren 90 muziek op de achtergrond en een flesje wijn! Dinsdagavond weerklonk de Belgische muziek door de luidsprekers in de Moquette. En op de toog stonden natuurlijk verschillende Belgische hapjes gemaakt door Belgische Erasmussers: croque monsieurs, wentelteefjes (of verloren brood), chocoladetruffels, quiche lorraine, chocomousse en natuurlijk de onvermijdelijke frietjes!
En vanavond is er de Hongaarse aperitivo @ Moquette.

Fragolino (een mix van aardbeien en proseeco): mijn nieuw lievelingsdrankje! :-)

Linsey, Ellen, Vanessa, Emilie, Sophie (B), Ik, Cécile (B) en Ayano (Japan)

Poging tot groepsfoto met de Belgische Erasmussers :-) (ze staan er jammer genoeg niet allemaal op!)

En dan was er nog een fantastisch evenement waar Xana en ik toevallig bij uitkwamen: Micro Circo. De hele Corso della Repubblica werd afgesloten en stond vol met schminkkraampjes, clowns, acrobaten, enz. Met onze mond vol tanden hebben we 2 geweldige acts kunnen bekijken. Zie hieronder de foto's want woorden volstaan soms niet om het uit te leggen!



Jawel, daar staan 2 meisjes tussen al dat vuur! ;-)


Zonder vangnet!

Zij hangt enkel nog vast aan hem (jawel, de bovenste is een man...)

Na dit redelijk kort berichtje moet ik dringend terug aan mijn schoolwerk gaan beginnen want ik heb nog wel een aantal dingen te doen...
Geerinckx out!

-x- Elena

zondag 7 november 2010

What's this?!

What's this?! Mijn vorige blogbericht dateert al van meer dan een week geleden?! Ik heb deze keer dus wel een aantal dingen te vertellen!
Ten eerste stond Halloween voor de deur en Forlì zal het geweten hebben! Vorige week vrijdag zijn we met een groepje Erasmussers naar de Halloweenfuif in la Vecchia Stazione geweest. En het was geweldig!
De fuif begon pas om 23uur, dus besloten Xana en ik om de Erasmussers voor de fuif nog even op ons appartementje uit te nodigen om nog wat gezellig te kletsen. In totaal zaten we met z'n zevenen op mijn kamertje, aangezien de keuken ietsje te klein is voor zoveel volk.


Na het gezellige geklets zijn we met z'n allen naar la Vecchia Stazione (het oude station) vertrokken. En natuurlijk was het een geslaagd feestje! Voor meer foto's kunnen jullie terecht op mijn facebook :-)

Ten tweede, zoals aangekondigd in het vorige bericht, zijn mijn ouders en mijn broertje mij hier komen bezoeken. Na er heel lang naar uitgekeken te hebben, was het deze maandag ein-de-lijk zover! Een uurtje later dan verwacht ging de bel hier op mijn appartement. Ze waren eindelijk aangekomen! Na het bijkletsen hier in de keuken heb ik ze Forlì laten zien en laten kennismaken met het concept van 'aperitieven' hier.
Dinsdag zijn we Rimini en San Marino gaan bezoeken. Allebei even mooi natuurlijk! Vooral het panorama vanuit San Marino is adembenemend.

Het panorama vanuit San Marino 

Het strand in Rimini

Rimini

Woensdag gingen we naar Bologna. Na 40 minuten parking zoeken, konden we eindelijk de stad intrekken. We waren er vlugger door dan gedacht. Daarom waren we nog verder gereden naar Modena en Maranello. 3 keer raden waarom... Natuurlijk voor de Ferrari's, wat hadden jullie gedacht! :-D En reken maar dat we er gezien hebben! Maar het was nog te laat om het museum te bezoeken. Maar daarvoor zal papa nog wel eens een keertje terugkomen denk ik.


De torens van Bologna (ja zeker, er staat er eentje scheef!)



Het was natuurlijk veel te snel voorbij... Maar ik heb er zeker van genoten! Mercikes voor de toffe dagen mma, papa en broertje!
Ten derde is het volgende dinsdag Belgische apertiviefavond @ Moquette en de voorbereidingen zijn al volop bezig. Wat we gaan maken, houd ik nog even geheim! Dat zal in het volgende bericht wel te lezen zijn!

En ten vierde is gisteren Xana haar mama ook aangekomen! De deur wordt hier platgelopen door onze families :-) Maar dat vinden wij zeker niet erg!

En als laatste is Kerstmis hier al in aantocht! De etalages van Halloween hebben hier al plaats gemaakt voor de Kerstspulletjes :-) Wij zijn van plan om zeker een aantal kerstmarkten in de buurt, zoals bv. in Firenze en Bologna, te gaan bezoeken. Forlì zelf heeft natuurlijk ook een kerstmarkt die begin december zal openen. Jippiejeej!

P.s.: Voor diegenen die een briefje of iets anders zouden willen opsturen, raad ik aan om een Priorzegel te gebruiken. Zonder Priorzegel kan de brief ongeveer 2 weken onderweg zijn (wat natuurlijk ook geen probleem zou zijn!), met Priorzegel is de brief hier in ongeveer 3 dagen... :-) Klein verschil ;-)

Ciao for now!

-x- Elena