donderdag 30 september 2010

"Allontanarsi dalla linea gialla"

Ervaren treinreizigers, zoals Xana en ik, hebben deze zin waarschijnlijk al vaker horen weerklinken in de Italiaanse stations. Deze zin betekent namelijk dat er een trein in het station zal aankomen en je best achter de gele lijn blijft. En aangezien we gisteren een beetje toeristje gespeeld hebben, hebben we deze zin wel een aantal keren gehoord.

Gisteren zijn we namelijk naar Ravenna en Rimini gereisd. Ravenna is een gezellig Italiaans stadje niet ver van de Adriatische zee. Met de nadruk op stadJE! Jammer genoeg houden de Italianen van 1 tot half 4 en soms zelfs tot half 5 een siësta, waardoor er tussen die tijd in de stad dus niets meer te beleven valt. Van pure verveling besloten we dan maar om terug naar Forlì te komen.

Onderweg moesten we dan overstappen in het station van Rimini. Het was mooi weer en vanuit de trein zagen we de zee regelmatig voorbijflitsen. Dus dachten we 'waarom ook niet?' en zijn we in Rimini maar even op het strand gaan luieren. Met de nodige blikken van de Italianen ('Wat doen die daar nu? Zonnen in september??'). Aangezien wij het hier nog redelijk vinden met een T-shirt en een vestje, lopen de Italianen hier met dikke truien en sjaals rond. En zonnen op het strand is dan al helemaal uit den boze. Achja, we trokken ons er niets van aan en deden rustig verder.

Na ongeveer een uurtje op het strand, zijn we dan toch maar terug huiswaarts gekeerd. Daar stond ons wel iets tofs te wachten. Elisabetta, ons Sardisch huisgenootje, had ons uitgenodigd om met haar en een vriendin te gaan 'aperitieven'. In België betekent dat: een glaasje alcohol drinken voor het eten. Hier betekent dat: kleine hapjes eten tot je erbij neervalt, samen met een glaasje alcohol natuurlijk, en daarna komt rond 8uur het avondeten. Aangezien wij Belgjes dat niet gewend zijn, hebben wij natuurlijk geen avondeten meer moeten maken. Wij hadden wel genoeg gegeten voor die avond.

Als afsluiter zijn hier nog wat foto's van ons tripje gisteren :-)

De gezellige straatjes in Ravenna 

 Xana in Ravenna



Het kleine parkje in Rimini waar je door moet wandelen om aan de zee te geraken

De fontein van het parkje

We zijn er bijna... !

 Deze foto dient als bewijs dat wij wel degelijk op het strand hebben gelegen :-)

De zee in Rimini

Ciao!

-x- Elena

2 opmerkingen:

  1. Schone foto's Eline, amuseer jullie nu maar goed want vanaf volgende week is het menens he ;-))
    Ciao
    Papa

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hey,
    leuke foto's!!!
    echt iets om jaloers op te zijn...
    vooral aangezien het hier echt al herfst is en de lange mouwen ook de kast uit mogen...

    deze week is ons academiejaar weer begonnen en dadelijk kregen we al een hoop taken.
    dan lig ik toch ook liever in de zon...

    veel plezier nog!!
    groetjes
    Marjolijn

    BeantwoordenVerwijderen