donderdag 30 september 2010

"Allontanarsi dalla linea gialla"

Ervaren treinreizigers, zoals Xana en ik, hebben deze zin waarschijnlijk al vaker horen weerklinken in de Italiaanse stations. Deze zin betekent namelijk dat er een trein in het station zal aankomen en je best achter de gele lijn blijft. En aangezien we gisteren een beetje toeristje gespeeld hebben, hebben we deze zin wel een aantal keren gehoord.

Gisteren zijn we namelijk naar Ravenna en Rimini gereisd. Ravenna is een gezellig Italiaans stadje niet ver van de Adriatische zee. Met de nadruk op stadJE! Jammer genoeg houden de Italianen van 1 tot half 4 en soms zelfs tot half 5 een siësta, waardoor er tussen die tijd in de stad dus niets meer te beleven valt. Van pure verveling besloten we dan maar om terug naar Forlì te komen.

Onderweg moesten we dan overstappen in het station van Rimini. Het was mooi weer en vanuit de trein zagen we de zee regelmatig voorbijflitsen. Dus dachten we 'waarom ook niet?' en zijn we in Rimini maar even op het strand gaan luieren. Met de nodige blikken van de Italianen ('Wat doen die daar nu? Zonnen in september??'). Aangezien wij het hier nog redelijk vinden met een T-shirt en een vestje, lopen de Italianen hier met dikke truien en sjaals rond. En zonnen op het strand is dan al helemaal uit den boze. Achja, we trokken ons er niets van aan en deden rustig verder.

Na ongeveer een uurtje op het strand, zijn we dan toch maar terug huiswaarts gekeerd. Daar stond ons wel iets tofs te wachten. Elisabetta, ons Sardisch huisgenootje, had ons uitgenodigd om met haar en een vriendin te gaan 'aperitieven'. In België betekent dat: een glaasje alcohol drinken voor het eten. Hier betekent dat: kleine hapjes eten tot je erbij neervalt, samen met een glaasje alcohol natuurlijk, en daarna komt rond 8uur het avondeten. Aangezien wij Belgjes dat niet gewend zijn, hebben wij natuurlijk geen avondeten meer moeten maken. Wij hadden wel genoeg gegeten voor die avond.

Als afsluiter zijn hier nog wat foto's van ons tripje gisteren :-)

De gezellige straatjes in Ravenna 

 Xana in Ravenna



Het kleine parkje in Rimini waar je door moet wandelen om aan de zee te geraken

De fontein van het parkje

We zijn er bijna... !

 Deze foto dient als bewijs dat wij wel degelijk op het strand hebben gelegen :-)

De zee in Rimini

Ciao!

-x- Elena

zaterdag 25 september 2010

It's picture time!

 Mijn bureau met foto's
 Het uitzicht op Forlì vanuit mijn kamer
 Mijn bed met foto's
Mijn leuke muursticker

Voilà, dit is dus mijn kamer hier in Forlì. Met dank aan Xana, haar mama en haar broer om mij mee te nemen naar de Ikea! Zo heb ik mijn kamer toch wat gezelliger kunnen maken.

Ciao!

-x- Elena

vrijdag 24 september 2010

Arrivata

Gisteren was het dan eindelijk zo ver. Ik vertrok richting Forlì voor een half jaar. De traantjes vloeiden rijkelijk wanneer ik afscheid moest nemen van mijn ouders in Charleroi airport. Daar begon dan eindelijk mijn reis.

En wat voor één... Het vliegtuig had een uur vertraging waardoor ik maar net mijn bus gehaald had. De bus had 10 minuten vertraging waardoor ik nog 10 minuten de tijd had om een ticket te kopen en het juiste spoor te vinden. En dan zat de trein (die ik dus maar net gehaald had) ook nog eens bomvol, waardoor het óók nog eens 10 minuten vertraging opliep. Geweldige start! Achja :-)

Ik ben er dan toch geraakt. Uitgeput kreeg ik de nodige uitleg over wat er eerst moest gebeuren. Vandaag staan de inschrijving en het aanvragen van een fiscale code op het programma. En natuurlijk boodschappen doen!

Hier op het appartement zitten samen met Xana en mij nog 2 andere meisjes. Elisabetta, een Italiaanse uit Sardinië, heb ik al ontmoet en is een superlieve. Olga, een Oekraïense, heb ik nog niet ontmoet, maar dat zal niet lang meer duren, denk ik.

Hier ga ik nu mijn eerste berichtje vanuit Forlì maar afsluiten. Ik heb nog veel te doen vandaag! :-)

Ciao!

-x- Elena

woensdag 22 september 2010

Gepakt en gezakt!

Eindelijk klaar met inpakken. Heb er 3 dagen over gedaan! Het is pas als je zoveel moet meenemen dat je beseft hoeveel rommel je eigenlijk hebt! Maar ik heb toch het nodige mee. Een valies van 20 kg is niet niets! Doe daar nog eens een doos van 30kg bij (die zal worden opgestuurd) en 10 kg handbagage en dan heb je een beeld van wat zo'n verhuizing van een half jaar inhoudt!

Ondertussen heb ik hier op zaterdag 11 september nog een klein afscheidsfeestje gehouden voor familie en vrienden. Het was supergezellig! Bedankt aan iedereen die is gekomen, ik zal jullie allemaal superhard missen! Zoals beloofd maak ik een muur met alle foto's die ik heb. Daar zal ik een foto van maken en hier dan posten!

Vorige zondag hebben mijn ouders en mijn broertje mij verrast met een ontbijt in Tessenderlo. Heb mijn buikje daar goed rond gegeten, het was superlekker! Bedankt mama, papa en Joren :-)

Nu ga ik hier nog een laatste avondje genieten van het thuis-zijn en morgen is het dan eindelijk zo ver! Ik heb mijn vlucht om 14u50, dus zal ik pas heel laat op het appartementje in Forlì aankomen. Maar zodra ik tijd heb, zal ik hier berichtjes posten!

Ciao en tot schrijfs!

-x- Elena

zondag 5 september 2010

Repeteren, repeteren, wie zijn best doet zal het leren...

Schrijven is nooit echt mijn ding geweest, dus het opstarten van een blog is een grote stap. Welkom op mijn blog, zou ik zo zeggen. Vanaf 23 september 2010 zal je hier mijn schrijfsels over mijn Erasmusavontuur vinden. Samen met Xana zal ik vanaf dan in Forlì te vinden zijn. Ons appartement bevindt zich op het volgend adres:

Corso Mazzini 83 A
47121 Forlì FC
Italia

Ciao, en tot binnenkort!
-x- Elena